Olaf Eller: Guld til Frederikshavn

Den tidligere Frederikshavn-træner Olaf Eller tror på, at nordjyderne går hele vejen og vinder guld i ishockey. Han forventer to tætte semifinaleserier.

Grundspilsvinderne fra Rødovre er ude, det samme er de seneste fire års sølvvindere fra AaB. Også Nordsjælland og Hvidovre er færdige i AL-Bank Ligaen i ishockey i denne sæson.

Tilbage er de forsvarende mestre fra Herning, der møder Odense i semifinalen, mens Sønderjyske skal op mod Frederikshavn. Semifinaleserierne spilles bedst af syv kampe, de første opgør spilles fredag i henholdsvis Herning og Vojens.

Frederikshavn klarede sig igennem til slutspillet med absolut mindste margin med en sejr efter straffeslagskonkurrence over netop Sønderjyske i grundspillets sidste kamp, men i kvartfinalen sendte nordjyderne overraskende Rødovre på sommerferie.

Olaf Eller blev tidligere på sæsonen fyret som træner i Frederikshavn, der nu har Heikki Mälkiä ved roret. Og Eller tror på guld til den klub, der sendte ham på porten.

- Mit gæt lige nu er guld til Frederikshavn, sølv til Herning og bronze til Odense, men alt kan ske. Flere af kvartfinalerne var meget af tætte, og det tror jeg også, semifinalerne bliver, siger Olaf Eller.

Han kalder Herning svag favorit i serien mod Odense, mens han ser serien mellem Sønderjyske og Frederikshavn som helt åben.

- Herning var nede med 1-3 i kampe til Hvidovre, men de vandt tre gange i træk, og holdet er ved at vise sig som den slutspilsmaskine, det har været i mange år. I sidste ende kan det være nøglen til guld til Herning, at de kom bagud 1-3 til Hvidovre, for det er som om, det har fået spillerne til at forstå, hvor vigtigt det er at stå 100 procent sammen, siger Olaf Eller til Ritzau.