Foto: Per Frank Paulsen

Oldefar fra Brønderslev tiltalt for misbrug af ni børn

En 80-årig mand i den såkaldte oldefarsag fra Brønderslev er tiltalt for seksuelt misbrug af i alt ni børn. Den lange række af overgreb er sket i en periode på 22 år.

Den 80-årige oldefar, der indtil nu har været sigtet for en lang række seksuelle overgreb er blevet tiltalt og sagen forventes for Retten i Hjørring til efteråret.

Sagen om den lange række af grove misbrugssager, der kom frem i december 2011 vil snart komme for Retten i Hjørring.

Den nu 80-årige mand blev sammen med tre andre mænd varetægtsfængslet i december 2011 sigtet for overgreb på en dengang 10 årig pige.

Advokaturchef ved Nordjyllands Politi Peter Rask oplyser, at han regner med, der skal bruges 10 retsdage på sagen. Han forventer et snarligt forberedende retsmøde, og gætter på at sagen vil komme for retten i efteråret.

Udover den 80-årige oldefar er der tiltaleforhold mod to mænd med relation til pigen, der ifølge anklagerne var udsat for den groveste misbrug. De er henholdsvis 33 og 48 år gamle.

Sagen involverer 10 børn, som ifølge det anklageskrift, TV2/Nord har fået aktindsigt i, er blevet misbrugt i kortere og længere perioder. Den 80-årige er tiltalt for et forhold helt tilbage fra 1991.

En 30-årig mand har indtil nu været sigtet i sagen, men er det ikke længere.

- Forhold som en af de forurettede under efterforskningen har fortalt om, har efterforskningen ikke kunnet understøtte, og vi har derfor frafaldt sigtelsen, siger Peter Rask.

Den 30-årige blev sammen med den 33-årige løsladt midt i januar 2012 og den nu 80-årige tiltalte sad varetægtsfængslet frem til september 2012.