LIGE NU:

Oldefar passede 12-årigt offer og hendes søskende

Oldefar boede hos 12-årigs familie og passede, når forældrene var uden for hjemmet, børnene. Forklarer, at de blot legede og sang.

Den uhyggelige sag fra Brønderslev hvor to mænd på henholdsvis 80 og 48 år er tiltalt for misbrug af i alt ni børn er tirsdag begyndt ved Retten i Hjørring.

Omkring klokken 12.30 gik afhøringerne af de to tiltalte i gang. Den 80-årige tiltalte fortæller i Retten, at han en overgang boede ved familien til den nu 12-årige forurettede pige. Her passede han de tre børn alene, når deres forældre skulle noget. Han fortæller i Retten, at de sammen sang og legede og at han ikke forstår hvorfor pigen siger, han har misbrugt hende. Den tiltalte bliver i Retten også forholdt anklager om at han skulle have misbrugt den 12-åriges lillebror.

Der er endnu ikke kommet yderligere detaljer frem om den 80-åriges misbrug af pigen, der ifølge anklageskriftet går tilbage til 2006. Der er heller kommet detaljer frem om misbruget af andre af de forurettede.

Den 80-årige kan, hvis han findes skyldig, se frem til en behandlingsdom. Det ligger fast efter at en mentalundersøgelse har fundet, at manden ikke er egnet til straf.

Den 80-årige, der er papoldefar til den 12-årige pige, talte i en pause i Retten kort med TV2/Nords reporter i Retten.

- Det er hårdt at skulle otte dage i Retten, men nu skal det bare overstås, var mandens kommentarer til hvordan det var at sidde på anklagebænken. Han og den 48-årige mand, der også er tiltalt, har nægtet sig skyldige i alle anklager.

Dørene blev klokken 11 lukkede i forbindelse med afspilningen af videoafhøringen af den 12-årige pige, der er det centrale offer i den omfattende sag. Over middag skal forsvarer og anklager afhøre de to tiltalte om misbruget af den 12-årige, der er det centrale forhold som Retten behandler tirsdag.

I den indledende omtale af sagen i Retten i dag er det kommet frem, at sagen tager sin begyndelse i august 2009 hvor den nu 12-årige pige overfor en pædagog fortæller om det misbrug hun er blevet udsat for af den 48-årige mand, der er hendes fars fætter. Det skete samtidig med at hun begyndte at udvise stor interesse for hvordan andre børn i institutionen så ud nøgne.

Til pædagogen fortalte pigen om hvordan hun og faderens fætter "legede" og om hvordan hun, når hun blev passet af den 48-årige, skulle røre ved mandens penis og gå i bad med ham. Pædagogen spurgte pigen, om hun havde fortalt sine forældre om hvad der skete, hvilket pigen afviste fordi forældrene efter hendes udsagn ville blive sure.

Sagen omhandler misbrug der strækker sig over en periode på hele 20 år og der forventes dom 29. august efter otte dage i Retten.