LIGE NU:

Olietillæg på færgebillet

Olieprisernes himmelflugt fortsætter, og det er ikke kun, når bilen skal tankes op, at det kan mærkes. De stigende oliepriser får nu også betydning for sommerferiens økonomi, og Stena Line har netop indført olietillæg på ruten Frederikshavn-Göteborg.

- Vi havde ikke fantasi til at forestille os, at olieprisen ville stige så meget, som den har gjort, og da det er så hårdt at drive færgevirksomhed i dag, marginalerne er så små, har vi ikke mulighed for selv at tage den ekstra udgift. Selvfølgelig er vi ikke meget for at gå ud her før sommeren og lægge stigning på billetterne, men vi har ikke haft noget alternativ, siger direktør hos Stena Line, Bent Kobberup.

For en færgebillet for en person betyder det en stigning i billetprisen på op mod 23 procent, men den ekstra udgift har ifølge Bent Kobberup ikke fået de rejsende til at blive hjemme.
- Folk har generelt forståelse for, at det koster ekstra, når oliepriserne er steget så voldsomt, som de er, alle kan jo mærke det, også når der skal tankes benzin på bilen, siger Bent Kobberup.

Color Line har endnu ikke indført olieafgift, men direktør Jakob Jensen oplyser, at olieprisen dagligt følges nøje, og han kan ikke afvise, at også Color Line sætter prisen op med et tillæg.