LIGE NU:

Omfakturering i Nordjylland

Skattecenter Aalborg er i gang med at optrævle en stor sag, hvor en virksomhed skriver noget andet på salgsfakturaerne, så køberne kan fratrække private køb i deres virksomheder. I daglig tale: <i> omfakturering </i>

Skattecenter Aalborg arbejder i øjeblikket med at optrevle en større sag om omfakturering, hvor en bestemt virksomhed i stor stil har ændret fakturaer, så private køb fremstår som erhvervsmæssige køb på køberens faktura. Købene er efterfølgende blevet trukket fra i virksomhedsregnskabet i alle de købervirksomheder, SKAT indtil videre har kontrolleret. Køberne slipper dermed for at betale købsmoms af varen og kan trække beløbet fra i skat.

Efter de foreløbige opgørelser har cirka 800 kunder fået omfaktureret private køb. Foreløbigt vurderes det, at sælgeren har foretaget omfakturering for kunder for mellem 5 og 7 millioner kroner.

Typisk ejeren
Skattedirektør i Skattecenter Aalborg, Steen Hjelm Christensen, forklarer:
- Hvis en direktør nu eksempelvis vil have en motorcykel til sig selv, og han så ikke vil betale fuld pris, kan han få sælgeren til at skrive den på fakturaen som en traktor til virksomheden.

Ud over store, dyre, private køb som i eksemplet ovenfor, er de ting, der omfaktureres mest, grillbriketter. Virksomheden, der har udført omfaktureringen, har solgt tonsvis af grillbriketter til privat brug, men faktureret i virksomhedsøjemed, fortæller Steen Hjelm Christensen.

Store beløb
- Beløbsmæssigt varierer omfanget meget fra kunde til kunde. De tre største sager er to sager hvor der i hver sag er omfaktureret for knap en halv million kroner, og en sag hvor omfaktureringer er tæt på 1 million kroner, forklarer Steen Hjelm Christensen, der er skattedirektør i Skattecenter Aalborg.

Og de store beløb giver dybe rynker i panden på Skattecenter Aalborg.

- Vi ser med stor alvor på disse sager, hvor virksomheder hjælper kunderne med at snyde i skat. Derfor har vi afsat betydelige ressourcer til at behandle sagerne, forklarer Steen Hjelm Christensen, der understreger, at Skattecenter Aalborgs ambition først og fremmest er at vejlede og rådgive kunderne. Men i denne sag er der ingen tvivl.

- Det her, det er jo helt bevidst, at man forsøger at snyde i skat. Det er noget værre svineri, siger Steen Hjelm Christensen.

Strafbart
Der er tale om skatte- og afgiftssnyd for den der har fratrukket private køb i virksomhedsregnskabet. Ud over at skulle efterbetale skat og moms, kan forholdet også medføre bøde. Hvis det omfakturerede beløb er over 100.000 kroner kan det straffes med fængsel.

Det er også strafbart at udføre omfakturering. Det er principielt uden betydning, om kunden anvender fakturaen til skattesnyd, blot det forhold at man bevist har udfærdiget en faktura, der kan anvendes til skattesnyd, vil være strafbart med bøde eller fængsel i særligt grove tilfælde.

Hul i huset

Murbrokker fra nabohuset lavede et stort hul i Charlottes hus – tre måneder senere er det der stadig

20210528-111000-L-1920x1280we

Så blev det 1. august: Disse restriktioner udfases

bba5aceea3c90ea6c988c9519d1a028f29904d0d

play Alt udsolgt til fire dages jazz-festival: - Det tegner godt for næste år

PH 010821 SID Fyn Natur af MV Still

play Vilde heste og smuk natur på Sydlangeland

Hul i huset

Murbrokker fra nabohuset lavede et stort hul i Charlottes hus – tre måneder senere er det der stadig

20210528-111000-L-1920x1280we

Så blev det 1. august: Disse restriktioner udfases

bba5aceea3c90ea6c988c9519d1a028f29904d0d

play Alt udsolgt til fire dages jazz-festival: - Det tegner godt for næste år

Til forsiden

Til forsiden