Foto: Iben Hedemann

Omfattende tyveri fra kirkegård

Kirkegården i Dronninglund er blevet udsat for et omfattende tyveri. I alt 116 grave har mistet dele af deres udsmykning.

Natten til fredag har en eller flere tyve stjålet messingfigurer og bronzeindgraveringer i gravstene fra i alt 116 gravsteder på kirkegården i Dronninglund.

- Det er i den grad uetisk. Det er simpelthen utroligt, at folk ikke har en højere moral, siger Frits Danielsen, der er formand for Menighedsrådet ved Dronninglund Kirke.

Flere pårørende, der fredag besøgte kirkegården, oplevede, at deres familiers gravsteder var hærgede.

- De ting, der er blevet taget på min fars grav, det er tre fugle. Og man har jo en tanke med det, når man sætter sådan noget på sin grav, og de fugle er for mine tre børn. Så det rører mig dybt. Samtidig bliver jeg vred og tænker "hvad er det her for nogle mennesker", siger Birthe Rosendal, der er én af flere, der er blevet bestjålet.

Ved Nordjyllands Politi har man bemærket, at det ikke er første gang, at en kirkegård bliver bestjålet i Nordjylland.

- Jeg synes, det er påfaldende, at vi lige pludselig har en del tyverier fra vores kirker, hvor klokkerne forsvinder og inde på kirkegårdene også, så jeg tror, at der er en forbindelse, siger landbetjent Ulrik Eriksen.

Nordjyllands Politi søger nu vidner, der har set noget mistænkeligt på kirkegården torsdag aften og fredag nat, eller som har yderligere oplysninger i sagen. Informationer kan gives til politiet på telefonnummer på 114.