Foto: Christell Maria Iversen (Arkiv)

Omstridt bladmand er konkurs

Manden bag det nordjyske livsstilsmagasinet Appetize, Anders Bruun, er taget under konkursbehandling.

Det skriver NORDJYSKE Stiftstidende.

Det er ikke nyt for Anders Bruun at møde op ved Retten i Aalborg i forbindelse med en konkurs. Men denne gang er det ikke et af hans selskaber, men derimod personligt. Og manden bag konkursbegæringen er Magnus Kjøller, der sidste sommer gik ind i Anders Bruuns magasinvirksomhed, MediaX.

- Der er tale om et internt gældsforhold mellem Anders Bruun og Magnus Kjøllers holdingselskab. Det drejer sig om noget i forbindelse med stiftelsen af MediaX ApS, siger advokat Lars Kühnel, der er kurator i konkursbehandlingen af Anders Bruun.

Han er desuden advokat for Magnus Kjøller, og så har han tidligere prydet forsiden på et af Anders Bruuns magasiner, da alt fortsat var fryd og gammen mellem parterne.

Lars Kühnel vil ikke komme nærmere ind på, hvad gældsforholdet drejer sig om med henvisning til sin tavshedspligt. Han fortæller, at han nu skal til undersøge gældsforholdet nærmere, men oplyser dog, at det kan være helt op til to millioner kroner.

I retsbogen, som NORDJYSKE har fået aktindsigt i, fremgår det, at Anders Bruun anerkender "at skylde rekvirenten (Magnus Kjøller Holding, red.) et beløb, som han ikke er i stand til at betale".

Udover at være taget under personlig konkursbehandling, efterforskes Anders Bruun fortsat af Nordjyllands Politi for konkursrytteri i et af hans tidligere selskaber.