Lucas Bjerregaard gjorde sit til at sikre Danmark en god start på EM for hold - men den gode præstation var ikke nok til at hive resten op. Foto: Nick Clark

Op ad bakke for herrerne

En velspillende Lucas Bjerregaard var ikke nok til at holde Danmark oppe i toppen på første dag af EM for hold i Portugal.

Det danske herrelandshold må indtil videre nøjes med en skuffende 10. plads med seks slag op til Finland og England på ottendepladsen.

- Det var en hård eftermiddag, specielt på de sidste ni huller for Thomas Sørensen, Sebastian Cappelen og Nicolai Kristensen. Det er generelt gået ganske okay, men vi er skuffede over resultatet, siger landstræner Thomas Kiel Larsson til golf.dk.

Kun nordjyske Lucas Bjerregaard synes at have styr på banen. Han var delt tredje-bedste herre med 67 slag - fem under par - men det var altså ikke nok til at hive en bedre placering ud af førstedagen.

De seks danske herrer skal virkelig have indstillet sigtet, hvis de vil gøre sig forhåbninger om en ottendeplads, som er påkrævet for at spille med om medaljer.

De danske scores ser indtil videre sådan ud:

Lucas Bjerregaard, 67 (-5)
Victor Henum, 71 (-1)
Nicolai Kristensen, 73 (+1)
Mads Søgaard, 74 (+2)
Sebastian Cappelen, 74 (+2)
––––
Thomas Sørensen, 75 (+3) - ikke tællende