Foto: Michael Schmidt Thomsen

Op til 50 nye arbejdspladser til Nordjylland

Kammeradvokaten har mistet sit monopol på at føre retssager for staten, og det betyder nye arbejdspladser til advokater og sekretærer i resten af landet.

HK Nordjylland har lige nu 1670 ledige, som nu får mulighed for at få et arbejde.

- Jeg blev rigtig glad, da jeg hørte, at monopolet var brudt. Vi har ledige advokatsekretærer, men også mange kontorassistenter uden arbejde. De vil meget gerne opgraderes, og det vil vi gerne sørge for, hvis advokaterne beder os om det, siger Claus Henrik Nedermark, formand for HK Privat Nordjylland.

Kammeradvokatens monopol har varet i 80 år og var det eneste af slagsen i hele verden. Nu får advokater i resten af landet også en bid af kagen. Nordjyllands største advokathus, HjulmandKaptain, er en af dem.

- Jeg vil tro, at vi kan beskæftige 15-20 medarbejdere her på kontoret, når vi for alvor mærker, at monopolet er ophævet. Det er den helt rigtige vej at går, vi har for længe set, at statslige arbejdspladser flyttes væk fra Nordjylland, siger Anders Hjulmand, advokat i HjulmandKaptain.

Det er det nordjyske folketingsmedlem, Preben Bang Henriksen, der har forhandlet et forlig på plads sammen med finansminister Bjarne Corydon.

- Jeg vil tro, at det giver op til 50 arbejdspladser alene i Nordjylland. Dertil kommer, at staten sparer næsten 150 millioner kroner ved at udlicitere og også får en yderligere besparelse, fordi en dyr advokat fra kammeradvokatens kontor ikke skal rejse ud i landet for at dække en lille incassosag, siger det nordjyske folketingsmedlem.

Aftalen indebærer, at en stor del, af monopolet bliver brudt.

- Man kunne også have gået efter det hele, men så havde vi fået nul. Jeg er meget tilfreds med løsningen, siger Preben Bang Henriksen.