Opbakning til Danish Meat Company

Efter et møde her til formiddag bakker leverandørerne op om Danish Meat Company i Vrå.

Tidligere på ugen kunne vi på TV2/Nord fortælle, at Danish Meat Company i Vrå måtte fyre næsten alle slagteriarbejdere i produktionen på grund af et russisk importstop efter et svinepest-udbrud i Litauen. Men et møde her til formiddag har givet mere tro på fremtiden.

- Vi har holdt et positivt møde her til formiddag. Så vi arbejdere videre med at finde en løsning, siger Bente Justesen, der er fabrikschef ved Danish Meat Company i Vrå.

For leverandørerne af slagtesvin har det medført usikkerhed, fordi afsætningsmulighederne af svin ikke har været til stede. Men leverandørerne har ikke tænkt sig at udskifte Danish Meat Company med Danish Crown.

- Til mødet var der bred enighed om at bakke op om Danish Meat Company. Vi tror på at slagteriet finder en løsning.

- Desuden er vi blevet lovet en mere konkret løsning på torsdag i næste uge, og Danish Meat Company vil også kompensere vores eventuelle tab, siger svineleverandør Ivan Byskov fra Dronninglund.

Direktør i Danish Meat Company Mikhail Matveenko er oprigtigt gald for mødets resusltater.

- Jeg var meget overrasket over de positive intentioner og den tilgang til vores virksomhed, svineleverandørerne havde. Så jeg tror, vi kan finde en løsning uden nogen ekstraordinær indsats, siger han.

Danish Meat Company vil den næste uge arbejde på en permanent løsning fremadrettet. En eksportaftale til Kina, USA eller en løsning i Rusland skal angiveligt være hvad slagteriet arbejder på.


Seneste nyt

fra Nordjylland