01:33

1 af 2

Oprør vækker opsigt

Ny liste er en advarsel til Statsministeren

Allan Busk og Poul Erik Lyngdorfs sender med deres brud med socialdemokraterne en advarsel til den socialdemokratiske ledelse om, at partiets politik ikke er populær i det nordjyske. Det mener den politiske kommentator Henrik Qvortrup.

- Hun skal være bange for det, for det er ikke godt med den her slags historier. Hvis det her bliver en tendens, så kan sådan noget godt gå hen og blive selvforstærkende, så hun skal skele lidt nervøst til, hvad der foregår i Nordjylland, siger han til TV2/Nord.

Poul Erik Lyngdorf og Allan Busk er gået sammen om en ny liste, Den Sociale Fællesliste, og selvom Henrik Qvortrup ikke tror, at to nordjyske udmeldelser kommer til at styrte hele partitoppen, er det noget, som partiledelsen skal tage alvorligt.

- Jeg tror ikke, at man kan tale om et decideret oprør, men der er ikke nogen tvivl om, at mange socialdemokrater har været utilfredse med det, de har set fra Helle Thorning og Bjarne Corydons hånd, og det er så det, vi ser udfolde sig i Nordjylland, siger Henrik Qvortrup.

Tilsammen har Allan Busk og Poul Erik Lyngdorf mere end 35 års erfaring som medlemmer af Socialdemokratiet.