Orangutang født i Aalborg Zoo

Mandag morgen den 10. marts kunne dyrepasser Vibeke Møller med glæde i stemmen fortælle, at orangutangen Mona havde født en lille unge.

<b>Fødsel uden komplikationer</b>
Fødslen var ventet med spænding gennem nogle uger og forløb uden de store komplikationer. Monas mave var vokset og vokset, og Mona viste i øvrigt tydelige tegn på at være drægtig.

<b>Monas nr. 2</b>
Det er Monas anden unge, idet hun i 1988 fødte ungen Demo, som nu er i Münster Zoo i Tyskland.

<b>Faren kom fra Sverige</b>
Orangutangen føder som regel 1 unge med et interval på 6-7 år, så en ventetid på 10 år må siges at være lige i overkanten, især hvis vi skal opretholde bestanden i de Europæiske zoologiske haver.
Derfor modtog Aalborg Zoo netop i september 2006 den unge virile han orangutang Benjamin fra dyreparken Borås i Sverige, idet avlen tilsyneladende var gået i stå med Zoos anden han Djimat.

<b>Stolte traditioner</b>
Aalborg Zoo er den eneste zoo i Danmark som holder den truede orangutang, og har i øvrigt stolte traditioner med avl af orangutanger.
Historien startede med Charlie og Sussi som kom til Aalborg Zoo i 1960.
De 3 efterfølgende generationer kan nu ses i Zoo, idet Anna på 35 år lever side om side med Mona på 19 år og den lille nye unge.

<b>Europæisk samarbejde</b>
Aalborg Zoo deltager i det Europæiske avlssamarbejde EEP og støtter BOS Danmark og Lone Dröscher Nielsens arbejde med at bevare den truede orangutang.

<b>Arrangementer i påsken</b>
Se i øvrigt www.aalborgzoo.dk vedrørende arrangementer i Orangutanghuset i Påsken.