Østeuropæere bryder dansk indrejseforbud

01:44

Foto: Thomas Gaardsmand (Arkivfoto)

1 af 2

En østeuropæisk mand blev mandag eftermiddag i Retten i Hjørring fængslet for tyveri, selvom han har dansk indrejseforbud.

Den 47 årige rumænske mand er langt fra den eneste, der rejser ind i Danmark selvom det er kriminelt.

- Vi oplever en stigning i østeuropæere, der kommer til Danmark for at begå kriminalitet. Mange af dem befinder sig i Danmark, selvom de har indrejseforbud, siger Stig Lundbo, Politiinspektør hos Nordjyllands Politi.

I 2011 blev to østeuropæere fanget i Nordjylland for at bryde deres indrejseforbud I Danmark. I 2012 var det steget til 10 og på nuværende tidspunkt i 2013 er 13 taget.

Hos Nordjyllands Politi er de opmærksomme på problemet, men de har begrænset muligheder for at fange kriminelle, der bryder det danske indrejseforbud.

- Vi kan fange dem i stikprøvekontroller, men ellers fanger vi dem først i forbindelse med ny kriminalitet, siger Stig Lundbo, Politiinspektør hos Nordjyllands Politi.

De stigende problemer vækker harme hos Dansk Folkeparti på Christiansborg.

- Vi ser her konsekvensen af de åbne grænser og de milde straffe, der er i at bryde et dansk indrejseforbud. Højere straffe i forbindelse med at bryde et indrejseforbud og paskontrol ved grænsen er vores løsningsforslag til at nedbringe problemerne, siger Peter Skaarup, Retsordfører Dansk Folkeparti.

Den 47-årige rumæner er nu blevet varetægtsfængslet i fire uger. Han er sigtet for tyveri og brud på sit tredje indrejseforbud.

Forsiden lige nu