Otte års fængsel for voldtægter af datter

Foto: Ib William Christensen

En 61-årig mand fra Vendsyssel er torsdag blevet idømt otte års fængsel for gennem to år at have voldtaget sin mindreårige datter.

En nu 15-årig pige har i denne uge vidnet i Retten i Hjørring mod sin 61-årige far. Faren var tiltalt for gennem næsten to år at have voldtaget pigen adskillige gange. Torsdag blev han idømt otte års fængsel.

Voldtægterne fandt sted  i to år fra foråret 2009. Da volden startede, var datteren blot otte år gammel.

Anklager Karina Skou argumenterede i retten for at den 61-årige skulle idømmes ni års fængsel, og den indstilling valgte dommeren i høj grad at følge. Retten lagde blandt andet pigens troværdige forklaring til grund, samt det forløb hvor pigen i sin skole bryder sammen, og forklarer om volden til en veninde og en lærer.

Den 61-årige havde indkaldt sin søn og kæreste, og de fortalte i retten samstemmende, at de ikke kunne tro, voldtægterne kunne finde sted.

Den 61-åriges forsvarer argumenterede i Retten for at hans klient ikke skulle idømmes mere end seks års fængsel. Den dømte har gennem hele sagen nægtet sig skyldig og ankede på stedet dommen til landsretten.

Forsiden lige nu