Razzia ved Hjallerup. Foto: Lisbet Christensen

Over 5.000 biler kontrolleret

140 folk fra politi, SKAT, Trafikstyrelsen, Miljøstyrelsen og Fødevarestyrelsens rejsehold deltog i gårsdagens storstile kontrolaktion. De fik tilsammen stoppet over 5.000 kørertøjer med få rapporter til følge.

Myndighedernes storstilede aktion var delt op i tre: Dyrekontrol, særtransportkontrol og modulvognskontrol på E 45 ved Støvring Nord, personbil og varevognskontrol på E 45 Hjallerup Enge Øst samt tungvognskontrol ved Hirtshals Transport Center.

På kontrolpladsen ved Støvring blev der standset 51 tunge køretøjer, heraf 13 udenlandske. Der blev optaget ni rapporter om overtrædelser, oplyser politiet.

Alene på kontrolposten ved Hjallerup Enge, blev ca. 5.000 køretøjer vinket ind på kontrolpladsen. Af disse var 19 udenlandske. Der blev skrevet 42 rapporter fordelt på 48 forseelser. En del af disse var fejl og mangler på køretøjer, et par i forvejen frakendte kørerkort og en del der ikke kørekortet på sig.

En person der holdt i kø, valgte at forlade sit køretøj og løbe ind over markerne. Han blev ikke fundet, men det viste sig efterfølgende., at ejeren af køretøjet var frakendt kørerkortet.

SKAT fik kontrolleret 350 varebiler, heraf blev 20 udtaget til ekstra kontrol. 22 stk. bagage blev skannet. Otte udenlandske biler blev kontrolleret, hvoraf fire blev vejledt.

På transportcenteret i Hirtshals blev 112 lastbiler kontrolleret, heraf 63 udenlandske. 13 af de udenlandske køretøjer var der rapport på. 34 blev kontrolleret for cabotagekørsel (international transport, Red.) og i den forbindelse blev der skrevet syv rapporter.

I alt 34 førere blev sigtet og dette medførte, at 22 arbejdsgivere blev sigtet.

Trafikstyrelsens medarbejdere undersøgte 29 køretøjer, fandt 21 med fejl. 10 blev indkaldt til kontrolsyn.

11 lastbiler og ni sættevogne fik bremserne kontrolleret. Tre blev indkaldt til syn, mens to fik nummerpladen klippet.

Miljøstyrelsen kontrollerede fem køretøjer i forbindelse med affaldstransport. To blev fundet i orden, men ved tre af dem var mangler.