LIGE NU:

Overblik: Nye restriktioner for Aalborg træder i kraft fredag klokken 16

Aalborg Kommune er blandt de kommuner, der rammes af delvis nedlukning. Det kom frem på torsdagens pressemøde med sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

Aalborg Kommune bliver ramt af delvis nedlukning. 

Restriktionerne vil være de samme som i de 38 kommuner, der lige nu er ramt af delvis nedlukning. Her er skoleelever fra 5. klasse og opefter sendt hjem til hjemmeundervisning, og restauranter, spillesteder, teatre, museer, biografer og biblioteker skal holde lukket.

Den delvise nedlukning i Aalborg træder i kraft fredag klokken 16. Det kom frem på torsdagens pressemøde med blandt andre sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

Sundhedsministeriet indkaldte torsdag til pressemøde klokken 13.30 om status på covid-19 i Danmark, herunder udvidelse af skærpede tiltag og restriktioner.

På Christiansborg var partiernes sundhedsordførere torsdag klokken 11.45 indkaldt til møde om situationen, og efterfølgende blev berørte borgmestre rundt om i landet orienteret om de nye restriktioner.

På pressemødet oplyste sundhedsminister Magnus Heunicke (S), at der i Danmark torsdag er 3132 nye bekræftede tilfælde med coronavirus. Der er foretaget over 111.000 prøver.

Der i alt registreret 918 dødsfald med covid-19.

Særligt i Region Hovedstaden er der sket en stigning i indlæggelser. Myndighederne forventer en stigning i Region Sjælland og Region Midtjylland, som begge rykker til niveau 4.

- Vi forventer, at smitten vil stige yderligere de kommende dage. Det er grunden til, at vi nu også omfatter hele region Sjælland, Midtjylland, samt Vejle, Fredericia, Middelfart og Aalborg kommune, siger Magnus Heunicke. 

69 kommuner er nu omfattet af restriktionerne. Det er 79 procent af den danske befolkning.

- Men vi vil ikke tøve med at indføre restriktioner i flere kommuner eller indføre flere restriktioner, hvis det bliver nødvendigt, siger Magnus Heunicke. 

Han oplyser, at regeringen nu indfører hurtigtest som et supplement til de regulære test. 

I forbindelse med den kommende jul siger sundhedsministeren, at folk rykker tættere sammen, og juledagene og nytåret skaber optimale forhold for smitte.

- Vi kan ikke sige præcis, hvad det vil sige for den kommende udvikling i smitte. Men vi har tidligere set en fordobling, siger han.

- Derfor er det helt afgørende, at man følger retningslinjer om at minimere kontakten - også i de private hjem, siger Magnus Heunicke.

Ordning om lønkompensation på plads

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) oplyste på pressemødet, at der nu er kommet endnu en lønkompensationsordning på plads.

På sit højeste var 260.000 mennesker hjemsendt på ordningen, oplyser ministeren.

Senere torsdag blev der indledt forhandlinger om kompensation til selvstændige.

Direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm understregede på pressemødet, at sundhedsvæsenet ikke er lukket, og opfordrer danskerne til fortsat at bruge sundhedsvæsenet.

- Vi vil gøre rigtig meget for, at sundhedsvæsenet ikke går i knæ, siger Søren Brostrøm.

Direktør i Statens Serum Institut Henrik Ullum sagde på pressemødet, at ved udgangen af januar kan der testes op mod en million danskere om ugen, og så viste Henrik Ullum en planche, som viser de frysere, de skal indeholde de coronavacciner, som myndighederne venter at tage i brug i januar.

Deltagere i dagens pressemøde:

070321 Unge under corona

play Mette-Marie tager sine elever med på gåtur: - Jeg blev ikke lærer for at være sammen gennem en skærm

20210203-172144-L_29Mb

play Politiker lægger pres på minister: - Døve skal have adgang til tolkede videoer

Aalborg sygehus universitetshospital

Efter uro blandt plejepersonale: Aalborg Universitetshospital trækker brev tilbage

070321 sommehussalget bommer stadig

play Sommerhussalg boomer stadig under corona

070321 Unge under corona

play Mette-Marie tager sine elever med på gåtur: - Jeg blev ikke lærer for at være sammen gennem en skærm

20210203-172144-L_29Mb

play Politiker lægger pres på minister: - Døve skal have adgang til tolkede videoer

Til forsiden

Til forsiden