LIGE NU:

Overblik over restriktioner: Her er de gældende retningslinjer

På tirsdagens pressemøde blev det meldt ud, at de nuværende restriktioner bliver forlænget til og med 17. januar. Det kan dog være svært at finde rundt i de mange restriktioner og anbefalinger, og i den forbindelse finder du her en oversigt over hvilke retningslinjer, du skal forholde dig til.

Som vanligt sluttes året af med et brag. I dette tilfælde dog med en negativ efterklang, hvor der, efter en december med højdespringere i både smittetal og indlæggelser, kigges ind i et 2021, der følger trop med decembers restriktioner.

På tirsdagens pressemøde offentliggjorde statsminister Mette Frederiksen, at de nuværende restriktioner, der oprindeligt gjaldt til og med 3. januar, nu bliver forlænger. 

Og med en to ugers forlængelse kommer de nationale restriktioner nu til at gælde til og med 17. januar.

Nytårsrestriktioner

Flere medier havde gisnet om skærpede restriktioner nytårsaften. Der var sågar blevet hvisket i krogene om et muligt udgangsforbud - hvilket, ifølge målinger foretaget af DR, havde en folkelig opbakning med hele 42 procent af borgerne, der støttede op om dette.

Så langt skulle det dog ikke vise sig at gå, og på pressemødet blev det meldt ud, at der ikke ville komme yderligere restriktioner nytårsaften. 

Opfordringen fra statsministeren gik i stedet på, at man begrænser sine festivitas, holder sig til samme selskab hele aftenen og kun omgås personer i sin allernærmeste omgangskreds. 

Nedenstående ses en oversigt over samtlige restriktioner, forbud samt anbefalinger, der gør sig gældende.

Nytår

Politiets muligheder

Forsamlingsforbud

Sport

Mundbind og visir

Rejsevejledning

Natklubber, værtshuse, restauranter, spillehaller m.fl.

Indkøbscentre, stormagasiner, arkader m.fl.

Hvis man er i tvivl om hvilke restriktioner, der gør sig gældende, kan man altid gå ind på coronasmitte.dk og få svar på sine spørgsmål.