Foto: TV2/Nord

Overblik over Serritslevfamilien

De 10 børneofre i Serritslevsagen er spredt i plejefamilier og institutioner. Farens ældste datter på 21 år bor dog på Sjælland. På tirsdag falder dommen i den sag, som hele Danmark har fulgt tæt i de seneste måneder.

Faren på 42 år kræves idømt forvaring på ubestemt tid, mens moren på 37 år kræves i fængsel ikke under seks år. De er begge er kendt skyldige i vanrøgt, grov vold og ulovlig tvang. Faren også i sexovergreb.

Mens forældrene venter på deres straf, der fastsættes tirsdag aften, er de 10 sammenbragte Serritslevbørn spredt i blandt andet familiepleje og institutioner rundt omkring i Nordjylland.

- M, pige, 21 år - farens biologiske datter og den, der startede sagen ved at flygte fra Serritslev ved Brønderslev til Sjælland. Blev sexmisbrugt af sin far og udsat for grov vold og indespærring. Bor i dag i Ringsted tæt ved sin mor.

- M, dreng, 19 år - biologisk søn til moren. Bor til leje hos plejefamilien, som tog imod de mange børn straks ved tvangsfjernelsen af alle børn sidst i februar 2010.
 
- L, pige, 16 år - morens datter fra et tidligere forhold. Blev voldtaget af sin stedfar over 30 gange, siger Byretten i Hjørring. Bor på institution nær Brovst i Nordjylland.

- J, dreng, 13 år - fælles søn: Blev blandt andet opfordret til at tisse sin stedsøster M i munden. Bor på institution sammen med P.

- P, dreng, 12 år - fælles søn. Blev banket jævnligt af sin far, bor på institution sammen med J.

- F, dreng, 10 år - fælles søn. Ofte tævet af sin far. Bor i dag på institution sammen med sin stedsøster L.

- A, pige, 8 år - fælles datter. Slået af sin far og opfordret til at mishandle sin stedsøster M. Bor i plejefamilie sammen med D og S.

- B, dreng, 6 år - fælles søn. Opfordret til at slå sin stedsøster M. Bor på institution for sig selv.

- D, dreng, 4 år - fælles søn. Blev fundet i særdeles uhygiejnisk tilstand med indtørrede sår efter mangelfulde bleskift. Bor i plejefamilie med storesøster A og lillebror S.

- S, dreng, 2 år - fælles søn. Dårlig hygiejnisk tilstand med sår på numsen, da han blev fundet. Bor i plejefamilie med storesøster A og storebror D.

Et faldefærdigt hus solgt af den kendte handelsmand Låsby-Svendsen var boligen, da politiet i februar 2010 anholdt Serritslevparret med tilsammen 10 børn på ejendommen i Serritslev ved Brønderslev. Ejendommen i Serritslev er nu revet ned efter at være erklæret uegnet som menneskebolig.

Sagen startede, da mandens datter på i dag 21 år anmeldte farens seksuelle misbrug af hende og vanrøgt af de andre børn i familien. Manden har syv børn med den dømte hustru.

Pigen flygtede fra hjemmet i Serritslev i begyndelsen af februar 2010 og tog toget hjem til sin mor på Sjælland. Så rullede sagen.

Parret har under retssagen konstant nægtet sig skyldige i samtlige anklager. Moren har anklaget manden for at stå bag de voldelige angreb mod børnene.

Serritslevsagen har sat nyt fokus på kommunernes svigt over for de såkaldte nomadefamilier.