LIGE NU:

Overholder ikke afbrændingsforbud: Nordjyllands Politi har uddelt 12 bøder

12 gange i de seneste to uger har politiet i Nordjylland har bødeblokken oppe af lommen, fordi afbrændingsforbuddet er blevet overtrådt.

Det kan blive en dyr fornøjelse, hvis man tænder op i kulgrillen, når aftensmaden skal tilberedes.

Der er som bekendt et aktuelt afbrændingsforbud, som betyder, at hverken kul- eller engangsgrill må benyttes ligesom der heller ikke må tændes bål i naturen.

Men indtil videre har der alligevel været folk, der ikke har kunnet lade grillen stå.

Nordjyllands Politi har indtil nu haft 12 bødesager vedrørende afbrændingsforbud, ligesom der er givet rigtig mange henstillinger til at overholde forbuddet. 

- Typisk har vi været ude ved turister, der ikke har været opmærksomme på afbrændingsforbuddet, og som har tændt op i en grill. Så beder vi dem slukke den, og det gør de, og så slipper de med en henstilling, siger politiinspektør Claus Danø fra Nordjyllands Politi.

Politiinspektøren fortæller, at der tirsdag var en episode med en, der var i gang med at brænde haveaffald af på et bålsted, og det var straks sværere at tale sig ud af, og derfor har politiet oprettet en sag på vedkommende.

- Der er ikke nogen danskere, der ikke ved det. Alle snakker om det, så der er ingen undskyldning, siger politiinspektør Claus Danø.

Afbrændingsforbuddet trådte i kraft den 4. juli, og gælder i hele landet.

Hvis forbuddet overtrædes, kan man få en bøde på op til 5000 kroner. 

I løbet af de seneste to uger har Nordjyllands Politi haft bødeblokken oppe 12 gange, fordi afbrændingsforbuddet er blevet overtrådt. Samtidig har de givet ligeså mange henstillinger til udenlandske turister, som ikke har været klar over, at det ikke er tilladt at tænde op i grillen.