Seksårige Magnus blev forbrændt i ansigtet i sin SFO i Thisted og er nu indlagt på Rigshospitalet. Foto: Privatfoto

Overlæge: Gode chancer for at Magnus bliver fin igen

Seksårige Magnus har gode chancer for at slippe fint fra brandulykken.

Seks-årige Magnus, der onsdag blev voldsomt forbrændt i sin SFO i Thisted, har gode chancer for at slippe fra forbrændingen med et flot resultat. Det fortæller overlæge Bjarne Alsbjørn til Ekstra Bladet. Han er overlæge på Klinik for Plastikkirurgi og Brandsårsbehandling på Rigshospitalet, hvor seksårige Magnus er indlagt.

Overlægen kan endnu ikke sige, om drengen skal have transplanteret hud til de forbrændte områder. Det vides først efter cirka ti dage.

Drengen er blevet forbrændt på 3,5 procent af kroppen. Ulykken skete, da en ansat i hans SFO i Thisted hældte rensebenzin på det bål, børnene sad omkring. Det resulterede ifølge overlæge Bjarne Alsbjørn en mindre eksplosion, som lægerne kalder for et flash-burn.

Hvis drengen skal have transplanteret hud, vil man typisk tage hud fra indersiden af overarmen. Ifølge overlægen kan det være svært at se, når det er groet sammen.

- Det bliver pænt. Man vil kunne se det, hvis man ser efter med en lup, men det går vi jo sjældent rundt og gør, siger han til Ekstra Bladet.

Seks-årige Magnus er i isolation, så han ikke kommer i kontakt med andre patienters bakterier. Han har dog sin mor hos sig

Bjarne Alsbjørn fortæller, at Magnus på trods af ulykken er ved godt mod.

- Han har det godt. Ansigtet er noget opsvulmet, men det skal det være. Så kommer der en tør skorpe, og det er under den han skal sørge for sin heling. Det er Vorherres plaster, siger han til Ekstra Bladet.