LIGE NU:

Overlæge: Tillid til Arbejdstilsynet

Overlæge Jens Peter Johansen er nervøs for fundet af asbest på eternitgrunden i Aalborg. Men han har tillid til Arbejdstilsynet, når de siger, at jorden er ordentligt forseglet.

I forgårs ophævede Arbejdstilsynet det forbud mod at arbejde, som der har været på eternitgrunden i Aalborg efter man fandt ud af, der var asbest i området. Den udmelding glæder overlæge Jens Peter Johansen:

- Asbest er noget man skal tage seriøst, så det er vigtigt at få forseglet grunden ordentligt før der bliver arbejdet videre. Nu har Arbejdstilsynet sagt, at jorden er forseglet, og det må man have tillid til, siger han til TV2/Nord.

Overlæge Jens Peter Johansen er tidligere leder af Arbejdsmedicinsk Klinik i Aalborg. Derfor har han i mange år arbejdet med risikoen for at blive syg af asbest.

- Risikoen er generelt meget lille. Men undersøgelser viser, at man i Aalborg har dobbelt så stor risiko for at blive smittet som i resten af landet. Derfor er det vigtigt at være ekstra på vagt, siger Jens Peter Johansen til TV2/Nord.