Advokat har bedt politiet undersøge, om Aalborg DH har handlet ulovligt i forbindelse med et lotteri. Foto: Ib William Christensen

Overvejer søgsmål mod Aalborg DH

En 23-årig mand er utilfreds med, at han aldrig har fået den bil, han vandt i håndboldklubbens lotteri.

Glæde blev til skuffelse for Mathias Norup fra Aars. Han vandt i marts en Toyota Yaris til 160.000 kroner i Aalborg DHs lotteri. Men i forbindelse med at selskabet bag håndboldklubben nu har været gennem en rekonstruktion, må han nøjes med at få udbetalt 13.000 kroner, svarende til otte procent af sit tilgodehavnede.

Bilen var nemlig ikke købt inden lotteriet, og det blev den heller ikke efterfølgende, hvor Aalborg DH kom i alvorlige økonomiske problemer.
Det er den 23-årige himmerlænding ikke tilfreds med, og derfor overvejer han og hans advokat nu et civilt søgsmål og gøre ledelsen i Aalborg DH erstatningsansvarlige.

- Jeg har bedt Nordjyllands Politi om at undersøge, om der er foretaget noget strafbart fra ledelsens side i forbindelse med afholdelse af det her lotteri, siger Mathias Norups advokat, Thomas Frisgaard.

1. januar kom der nye regler på spilleområdet. Det betyder, at man ikke må afholde lotteri, hvis man er under konkursbehandling eller har gæld til det offentlige. Aalborg DH har en stor gæld til SKAT.

Men da tilladelsen til at holde lotteriet blev givet før 1. januar, har lotteriet været afholdt i overensstemmelse med lovgivningen, oplyser SKAT, som udsteder spiltilladelser.

Alligevel mener Mathias Norups advokat, at der kan være en gråzone.

- Det, Nordjyllands Politi bør kigge på, er om det her lotteri har været udbudt på et tidspunkt, hvor den økonomiske situation har været sådan, at man nok burde have afholdt sig fra at holde det her lotteri. Hvis man havde en konkret viden om, at man ikke ville kunne udbetale præmien, så skulle man nok have afholdt sig fra at sælge de sidste lodsedler, siger Thomas Frisgaard.