Foto: TV2/Nord

OW Bunker satsede på spekulation

Risikomanager skulle "slå markedet" og lave millioner på spekulation hver måned.

Spekulation i avancerede finansielle papirer i OW Bunkers risikoafdeling var en så væsentlig del af forretningen, at afdelingen hver eneste måned budgetterede med store millionoverskud.

Det siger selskabets nu tidligere risikomanager, Kenneth Rosenmeyer, der for første gang kommenterer de investeringer, der endte med at blive en væsentlig del af årsagen til OW Bunkers kollaps, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten fredag.

Kenneth Rosenmeyer var ansat direkte under Jane Dahl Christensen, der var chef for virksomhedens Risk Management-afdeling, og som blev fyret på grund af tab for 150 mio. dollars svarende til knap 900 mio. kr.

Populært sagt sigter risikostyring normalt mod at gå i nul, forstået på den måde at man investerer i finansielle papirer, der kan sikre en virksomhed mod udsving i f.eks. valutakurser eller oliepriser.

Det gjorde man også i OW Bunker, men som risikomanager havde Kenneth Rosenmeyer fået en særlig opgave med at sikre virksomheden store millionoverskud på at forsøge at "slå markedet".