Foto: Nils Meilvang / Scanpix (Arkivfoto)

På gaden hele ugen: Politiet gennemfører stor færdselskontrol ved skoler

Politiet er hele ugen til stede på skolevejene i Nordjylland - og resten af Danmark.

Politiet i hele Danmark - og derfor også i Nordjylland - er fra mandag morgen og ugen ud mere synlige end sædvanligt.

Politiet gennemfører i denne uge nemlig årets første færdselskontrol, og kontrollen er målrettet skolevejene i hele landet. Her køres der erfaringsmæssigt for stærkt, hvilket kan skabe utryghed og farlige situationer for de yngste trafikanter vi har. 

Læs også Stak af fra færdselsuheld i Aalborg midtby

En ligenende kontrol foretaget i januar 2017 viste også, at der er et stort arbejde at gøre med at sikre skolevejene. Her blev 4400 bilister sigtet for at køre for stærkt på skolevejene.

- Det er vigtigt at køre hensynsfuldt på skolevejene, hvor tusindvis af børn færdes hver dag. Vi stopper desværre alt for mange bilister, der har glemt at bruge sele på dem selv og deres barn. Rigtig mange af bilisterne kører også for stærkt, og for høj fart er involveret i mange trafikulykker. Netop nu hvor det er mørkt, og sigtbarheden er dårlig i morgen og eftermiddagstimerne, er det ekstra vigtigt at være opmærksom og overholde fartgrænserne, siger Erik Terp Jensen, chef for Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Også skolebørnene kan blive kontrolleret i den store kontrol. Hos dem vil politiet kontrollere om de har husket lygterne, om de taler i håndholdt mobiltelefon mens de cykler og om de holder for rødt lys som de skal. 

Læs også Bager sad fastklemt: Maskine måtte skilles ad