På sporet i et halvt år af sexkrænkerne

Foto: TV2/Nord

Et halvt år har Brønderslev Kommune og politi været på sporet af de fire mænd, der er sigtet for at krænke pige.

Brønderslev Kommune og Nordjyllands Politi har haft færten af sagen om fire mænds mulige sexkrænkelser af en 10-årig pige i et halvt år.
Det oplyser kommunaldirektør Søren Steensen.

Kommunaldirektøren pointerer desuden, at pigen allerede for mere end to år siden blev fjernet fra de personer, der nu er sigtet for at forgribe sig på hende.

- Vi opdagede sagen ved, at pigen begyndte at fortælle om de ting, hun har været udsat for. Det er cirka et halvt års tid siden, og så tog vi kontakt til politiet, som vi så har kørt et tæt samarbejde med, siger Søren Steensen.
Pigen er nu anbragt hos en plejefamilie.

- Det er godt, at hun nu er blevet så tryg, at hun er begyndt at tale om de krænkelser, hun angiveligt er blevet udsat for, siger kommunaldirektøren.

Han oplyser, at den oprindelige begrundelse for at fjerne pigen fra sit hjem for mere end to år siden var mistrivsel.
Nordjyllands Politi har sigtet fire mænd fra pigens omgangskreds for at krænke hende seksuelt.
Hvor længe disse krænkelser skulle have stået på, har politiet endnu ikke overblik over.

- De har stået på i nogen tid, men jeg er ikke fuldstændig klar over hvor længe. Det er noget af det, vi nu skal til at finde ud af, siger politiadvokat hos Nordjyllands Politi Peter Rask.

I sommer blev et forældrepar fra netop Brønderslev dømt for voldsom misrøgt og ydmygelser af deres ti sammenbragte børn.

Kommunen afviser dog, at den dom på nogen måde har fået kommunen til at være særligt på stikkerne i forhold til denne sag.

- Vi fjernede jo pigen længe før, vi overhovedet blev bekendt med den anden sag, så den har ikke påvirket vores håndtering, siger Søren Steensen.

Forsiden lige nu