LIGE NU:

Påbud smelter væk sammen med sneen

Hvis man er dårlig til at komme ud med sneskovlen, skal man ikke frygte de store konsekvenser. Der går nemlig op til en hel måned, før et endeligt påbud ligger i postkassen, hvis en nabo eksempelvis klager til Aalborg Kommune.

Sneen er ved at smelte på Lars Hansens fortov i Aalborg efter det kraftige snevejr søndag aften. Han er en dem, der ikke har været ude med sneskovlen.

- Det var sgu så koldt. Jeg ville hellere se en julefilm, siger han med et smil på læben.

Lars Hansen skal ikke frygte, at Aalborg Kommune kommer rendende med at påbud til ham, hvis en nabo vælger at klage over ham.

Først sender kommunen nemlig et venligt postkort til ham, og 14 dage efter tjekker de op på, om Lars Hansen sne er fjernet.

- Det ville jeg sgu ryste på hovedet af. Der skal jo ske noget nu og her. Det er sgu de færreste gange, at sneen ligger i mere end 14 dage, siger han.

Der går rent faktisk en hel måned, før et endeligt påbud kommer fra Aalborg Kommune. Fordi hvis sneen nu stadig skulle ligger der efter de 14 dage, får man lige en chance til med et varslet påbud.

Men processen fra klage til påbud behøver faktisk ikke være så lang, hvis man spørger lektor i forvaltningsret Sten Bønsing.

- Kommunen kan give et påbud, så snart de finder det nødvendigt, så det kan i princippet være inden for et par timer, siger Sten Bønsing.

Hos Aalborg Kommune har man dog valgt at benytte en anden strategi. Her vil man gerne undgå at give påbud og i stedet gå i dialog med borgerne.

- Når vi følger op efter de 14 dage, har langt størsteparten foretaget de forpligtigelser, de skal. Så er resultat nået, og så er vi tilfredse, siger Henrik Jess Jensen, der er afdelingsleder hos By- og Landskabsforvaltningen i Aalborg Kommune.

De lange frister er dog ikke noget, som vil få Lars Hansen til at gribe sneskovlen. hvis kommunen pludselig kigger forbi med et postkort.

- Jeg vil nok tage en kop kaffe mere.

Stine Rex

Stine Rex vil slå danmarksrekord og sætte fokus på organdonation

Brovst Skole

Brovst Sogn er ét smittetilfælde fra at blive lukket ned

fokus.. på vores vilde natur

play Blomster og bier har det svært: - Der er håb, men du skal også gøre noget

Flemming Helsing, naturforvalter

play Nyt initiativ giver håb for dyrelivet i Hammer Bakker

Stine Rex

Stine Rex vil slå danmarksrekord og sætte fokus på organdonation

Brovst Skole

Brovst Sogn er ét smittetilfælde fra at blive lukket ned

Til forsiden

Til forsiden