Eleverne på Pandrup Skole vil fortsat være den yngste del. Foto: Tommy Hald

Pandrup og Jetsmark skole samles

Jammerbugt Kommune har i dag besluttet at forene Pandrup skole og Jetsmark skole under ét samlet skoledistrikt. Målet er at forbinde skolerne og deres kultur.

Skoledistrikterne i henholdsvis Pandrup og Jetmarks nedlægges for at forenes under ét. Det har et enstemmigt Børne- og Familieudvalg i Jammerbugt Kommune i dag besluttet.

- Vi har fulgt den anbefalede indstilling og samler dermed distriktet under én ledelse og bestyrelse. På den måde kan vi forbinde de to skoler og deres kultur bedre, siger formand for Børne- og Familieudvalget Søren Brink (Kons.) til TV2/Nord.

Ifølge kommunens Helhedsplan for området hænger de to byområder allerede sammen og derfor ville en skolesamlægning ifølge forvaltningen give mening.

Udover sammenlægningen sker der ikke yderligere i de kommende skoleår indtil 2013/2014. Det vil sige, at Pandrup fortsætter med fokus på 0. til 6. klasse, mens Jetsmark tager sig af samtlige årgange. Søren Brink fortæller, at årgangene på sigt kan blive skilt ad.

Det er desuden meningen, at de to skolebestyrelser skal arbejde sammen indtil udløbet af de enkelte medlemmers valgperiode. Derefter skal skolerne selv bidrage til at skabe en ny organisation.