Paramedicinerbil måske til Skagen

Regionsrådsformand Ulla Astman (Soc.Dem.) vil nu have Regionsrådet til at tage stilling til, om der allerede næste år skal en døgnbemandet paramediciner bil til Skagen i stedet for den nuværende akutbil, der kun kører i dagtimerne.

Meldingen kommer efter et møde i dag i Skagen, som regionsformanden selv havde inviteret til for med egne ører at høre skagboernes kritik af byens beredskab.

En lang række skagboer er utilfredse med, at der blot er en ambulance i området døgnet rundt. De vil have akutbilen til også at køre som døgnberedskab.

- Vi føler os utrygge ved at bo her, når vi risikerer at det tager næsten en halv time at få hjælp i aftentimerne, siger Kim Andersen til TV2/NORD.
Han har taget initiativ til en underskriftsindsamling for at få et bedre beredskab i Skagen.

Kritikken kommer på baggrund af et tragisk dødsfald for få dage siden, hvor ambulancen var hele 26 minutter om at nå frem. Den ambulance, der hører til i Skagen var kaldt ud på en anden opgave i Aalbæk og kørte videre med patienten til Sygehus Vendsyssel i Hjørring.

Derfor blev der tilkaldt en ambulance fra Frederikshavn, da en 39-årig mand pludselig fik hjerteproblemer og hans hustru ringede 112. Da ambulancen nåede frem var manden forgæves forsøgt reddet.

Ulla Astman (Soc.Dem.) har umiddelbart ikke penge med til et øget beredskab i Skagen, men hun lover skagboerne at gå videre med kritikken til Regionsrådet, som hun nu vil have til at tage stilling til ideen om at finde penge til en langt bedre løsning end akutbilen - nemlig en døgnbemandet paramedicinerbil til Skagen.

- Jeg kan ikke love noget, men vi har en principbeslutning om et øget beredskab i hele Nordjylland også i Skagen. Derfor vil jeg nu gå tilbage til Regionsrådet og høre, om det er nu vi skal øge beredskabet i Skagen med en paramediciner. Det er en prioritering mellem de opgaver, vi har, og det handler desværre om penge. Selv om det umiddelbart kan se ud af ikke så mange penge, når vi kun taler Skagen, nemlig halvanden til to millioner kroner for en paramediciner som døgnbemanding, så kan det hurtigt løbe op i mange millioner kroner for regionen, for der er også andre steder, der har samme ønske, siger Ulla Astman til TV2/NORD.

Den melding falder i god jord i Skagen.

- Det lyder rigtigt godt, og nu håber jeg bare på, at politikerne vil det og finder pengene, så vi kan have en paramedicinerbil til at stå heroppe næste år, siger Kim Andersen, Skagen.

Regionsrådet står lige nu over for budgetlægningen for næste år, og det er med et budget på omkring 10 mia. kr.

De utilfredse skagboer får ved regionsmødet i maj mulighed for at komme og aflevere underskrifterne til politikerne for at gøre opmærksom på, at man vil have et bedre beredskab.

Forsiden lige nu