Foto: Thomas Gaardsmand

Parkeringsregler skal ikke lempes

Borgmester Henning G. Jensen (S) mener ikke, at parkeringsreglerne i Aalborg er for hårde. Læs mere om parkeringsreglerne her.

TV2/Nord har i den seneste uge sat fokus på aalborgensiske borgeres oplevelser med Parkeringskontrol Nord. Flere borgerne mener, at de har fået parkeringsbøder, der er uberettigede eller uretfærdige.

Borgmester Henning G. Jensen kommenterer ikke på de konkrete sager, men er tilfreds med Parkeringskontrol Nords arbejde. Han slår i dag fast, at der ikke bliver ændret eller lempet på kommunens retningslinjer i forhold til, hvornår der skal udskrives P-bøder.

- De udfører arbejdet professionelt og godt. Det er ikke verdens mest populære job, men hvis ikke man havde dem, så ville folk parkere helt umuligt, og det vil være umuligt at komme frem, siger borgmester Henning G. Jensen (S) fra Aalborg Kommune.

Det er borgmesterens forvaltning, der er arbejdsgiver for Parkeringskontrol Nord.

På kommunens hjemmeside fremgår det, at det er Parkeringskontrol Nords opgave at sikre, at parkeringsreglerne overholdes på offentlig vej.

Herunder kan du læse FDMs råd om parkering på offentlig vej.

http://www.fdm.dk/parkering/offentlig-vej

Ifølge Henning G. Jensen arbejder Parkeringskontrol Nord i alt i 21 kommuner landet over. Årligt udskriver selskabet 30.000 P-bøder. Ud af dem bliver ca. halvdelen udskrevet i Aalborg Kommune. Ca. 2-3 % klager over P-bøderne, og heraf får 12 procent medhold i klagen (svarende til hver ottende indkommende klage).