Foto: TV2 Nord

Partier ændrer udskældt uddannelsesloft: - Det er ikke godt nok

Nordjyske Stine Holm Lassen drømmer om at blive læge, men det kan hun ikke lige foreløbig. Hun har nemlig allerede en uddannelse som sygeplejerske, og trods ændringer skal hun stadig vente fire år.

Stine Lassen kunne efter gymnasiet ikke overskue at starte på en lang uddannelse. Hun uddannede sig derfor til sygeplejerske og har nu i to år arbejdet på skadestuen i Aalborg. Samtidig har hun læst fag op, for drømmen var egentlig at blive læge.

I december blev den drøm knust, da uddannelsesloftet blev vedtaget. Det betød, at hun ikke kunne tage en uddannelse på samme eller lavere niveau, og et optag på bacheloren i medicin var derfor uopnåelig.

- Jeg føler virkelig, at jeg bare har kæmpet og jeg vil det bare så gerne, fortæller hun.

Læs også Lovændring låser unge til deres uddannelse

Partierne bag uddannelsesloftet lytter nu til den omfangsrige kritik, uddannelsesloftet har fået, og melder ud, at det efter seks år på arbejdsmarkedet skal være muligt at tage en ny uddannelse. 

- Den løsning, vi fremlægger, er, at begrænsningen af dobbeltuddannelserne fremover kun gælder i seks år, efter man har afsluttet sin videregående uddannelse. Derefter har man mulighed for at tage en ny uddannelse enten på samme eller lavere niveau, fortalte Uddannelses- og Forskningsminister Søren Pind (V) på et pressemøde tirsdag.

- Jeg synes, det beviser, de har lavet en fejl, men det er ikke godt nok. Jeg kan ikke helt forstå meningen med, hvorfor det skal være seks år, lyder det fra Stine Holm Lassen.

Hun har må vente yderligere fire år, før hun kan gå i gang med lægestudierne.

- Nu skal jeg gå i en venteposition. Om fire år er jeg 32 år, og så er jeg tæt ved de 40 år, når jeg er færdig. Det sætter mig noget tilbage tidsmæssigt, lyder det fra hende. 

- Man tager en gratis uddannelse, og man får tid til at bruge den. Og efter en rimelig tid, hvis man vitterligt mener, det er forkert, og man har valgt forkert, får man mulighed for at skifte spor, lyder det fra Søren Pind (V).

Positiv listen består som hidtil. Altså en liste med uddannelser, man har mulighed for at starte på, selvom der ikke er gået seks år, siden man afsluttede sin anden uddannelse. 

02:21

I november besøgte vi Stine. Se eller gense indslaget her. 

Luk video