OLYMPUS DIGITAL CAMERA Foto: Falck

Pas på dyrevildt på vejene

Natten mellem lørdag og søndag skal havemøblerne ind og uret skal stilles tilbage. Den tommelfingerregel kender dyrene ikke, og det kan føre til dyrevildt på vejene, når myldretiden rykkes en time.

- Dyr kender ikke klokken, og overgangen fra sommertid til normaltid er hvert år årsag til mange påkørsler af råvildt, siger Allan Bruun Rasmussen, vildt- og dyrekonsulent hos Falck.

Når du fra søndag morgen skal vænne dig til at klokken er rykket en time tilbage, så skal du måske også vænne dig til at træde lidt blidere på speederen på vej til arbejde. Dyrene bliver nemlig forvirrede over, at myldretiden bliver rykket en time.

- Der sker ulykker med både svær materiel skade som følge af dyrepåkørsler, men også dødsulykker. Årligt mister to til tre personer livet efter sammenstød med dyr. Ikke af selve sammenstødet, men fordi de i panik forsøger at undvige og støder sammen med modkørende biler eller et vejtræ, siger Allan Bruun Rasmussen.

Falck advarer derfor bilister, der kører gennem naturområder til, at de skal være ekstra varsomme efter natten til søndag.

Hvis uheldet alligevel skulle være ude, så bedes man kontakte Dyrenes Vagtcentral på 1812, som vil sørge for at vildtet bliver afhentet og eventuelt aflivet.