Pas på elge på vejen

Mange nordjyder tager bilen på vinterferie i Norge eller Sverige. Men de skal passe på elge i trafikken.  

Vinterferien nærmer sig, og tusinder af mange nordjyder sætter snart kurs mod Norge og Sverige i bil. Men de skal være opmærksomme på, at der kan dukke elge op i trafikken, siger Allan Bruun Rasmussen, der er Falcks vildt- og dyrekonsulent.  

- Elge kan veje op til 800 kilo, så de kan være skyld i store ulykker, ikke bare med svær materiel skade, men også dødsulykker, så der er al mulig grund til at udvise agtpågivenhed. I både Sverige og Norge sker der hvert år dødsfald på grund af påkørsel af elge og andet vildt, siger Allan Bruun Rasmussen. 

Bilister skal især være påpasselige ved daggry og aftenskumring, hvor elgene er mest aktive. Elgen lever ofte alene, men ved vintertide ser man dem også i små grupper på to til fire. 

- Det er vigtigt at sænke farten, når man møder skilte, der advarer om elge. Er uheldet ude, og skal man bremse op for en elg, skal bilisten forsøge at styre bag om, for på den måde at undgå at ramme elgen midtfor. Det sænker risikoen for materiel og personlig skade", siger Allan Bruun Rasmussen. 

 

Forsiden lige nu