Pas på hørelsen

Rapperen Per Vers optræder ved en række koncerter, der skal sætte fokus på at passe på hørelsen. Foto: Dansk Musiker Forbund

Koncert i Aalborg skal være med til at sætte fokus på, hvordan man bedst passer på hørelsen.

Dansk Musik Forbund og hørecentret Audiovox vil ved fire musikalske temaaftener få musikere til at passe bedre på hørelsen. Første gang er på Skråen i Aalborg 22. maj.

Høreproblemer kan være et problem for både klassiske og rytmiske musikere samt musikundervisere og lyd, der gennem længere tid udsættes for høj lyd.

Og hørelsen er vigtig, og derfor vil Dansk Musiker Forbund sætte fokus på at passe på hørelsen og undgå lidelser som tinnitus. Det sker ved koncerter med rapperen Per Vers og X Factor Trio, som også fortæller, hvordan de paser på deres hørelse.

- Ørerne er det vigtigste vi har. På alle byggepladser er der kæmpe skilte, der råber, at du skal huske den hårde hat, men der står ingen steder på scenen, at du skal have ekstraudstyr på, når din arbejdsplads er en halv meter fra en trommeslager med tusind tønder. Alt for mange jeg kender lader det bare gå langsomt ned af bakke. Det er lynhurtigt at vænne sig til at passe på hørelsen. Man skal proppe noget ind, før man lukker noget ud. Så undgår man skader, siger Per Vers.

Der vil samtidig være demonstrationer af hørevenligt gear, som silent instrumenter og elektroniske trommer samt formstøbte oørepropper, og så vil psykolog Philip Sibelle fra Tinnitusklinikken fortælle om livet med en hørelidelse.

Temaaftenen starter klokken 19 på Skråen 22. maj, og der er gratis adgang.

De øvrige arrangementer finder sted 23. maj på Voxhall i Aarhus, 29. maj på Kansas City i Odense og 30. maj på Lille Vega i København.

Forsiden lige nu