LIGE NU:

Pas på selvtægt

Det voldsomme overfald i Harken torsdag aften har skabt utryghed. Især bogerne omkring Harken er klar til at installere alarmer og anskaffe sig hunde. Men lad være, lyder rådet nu fra politisk side og fra en sociolog.

Torsdag aften blev et ægtepar groft overfaldet i deres eget hjem. Fire mænd brød ind og truede med pistol og med at save mandens fingre over med en nedstryger.
Tanken om private vagtværn og alarmer har siden fyldt meget i de lovlydige borgeres bevidsthed.
Men den form for oprustning er et skråplan, mener sociolog Michael Hviid Jacobsen.
- Borgerne skal lade være med at bevæbne sig eller anskaffe alarmer i overdreven grad. Den slags er en politiopgave, lyder det.
Også fra politisk side er meldingen klar:
- Selvtægt er det sidste vi må nå til. Vi har politiet og domstolene til at tage sig af sager som den her, siger flemming Møller Mortensen fra Socialdemokraterne, der er medlem af Folketingets Retsudvalg.
De røveriske overfald i private hjem har fået megen medieomtale, selv om det ifølge statistikken er en meget sjælden type overfald. Og der er ifølge Michael Hviid Jacobsen en god grund til, at borgerne mener de bliver nødt til at reagere.
- Når røvere trænger ind i folks private bolig, krænker de det allerhelligste i vores samfund. Derfor er det naturligt, at borgerne føler sig krænkede, siger han til TV2/Nord.