Foto: Lone Vad Dam

Pas på tasken: Lommetyve på spil

Politiet advarer mod lomme- og tasketyve, der er på spil i Nordjylland i disse dage. Få gode råd til at undgå et træls tyveri.

Et sekunds uopmærksomhed, og en hurtig hånd kan liste din pung, din telefon eller kontanter fra dig, uden du opdager noget.

Nordjyllands Politi har de seneste dage modtaget flere anmeldelser om tyveri fra lommer og tasker. I Aalborg mistede en borger mandag morgen sin tegnebog, mens vedkommende ventede på bussen ved Kennedy Arkaden. Noget tilsvarende skete tirsdag for en borger i Hirtshals, som ved containerkajen mistede sin mobiltelefon. Og endelig opdagede en borger i Frederikshavn onsdag ved middagstid, at vedkommende havde fået sin Mulberry-tegnebog og dens indhold stjålet.

Det får nu Nordjyllands Politi til at komme med en række gode råd, så borgere fremover kan undgå et ubehageligt tyveri.

Først og fremmest skal man holde øje og passe på lomme- og tasketyve, når man færdes på offentlige steder.

Man skal sørge for at holde sin pung tæt til kroppen og helst undgå at have større kontantbeløb i pungen.

Det er en god idé at passe godt på sin pung og sin taske, når man er ude at handle og ikke eksempelvis gå fra sin indkøbsvogn, hvis tasken er placeret deri.

Og så skal man huske at holde godt øje med sine ting, når man rejser med offentlige transportmidler, lyder det fra Nordjyllands Politi.

Der er flere gode råd fra Det Kriminalpræventive Råd at finde på www.dkr.dk/lomme-og-tasketyveri.