LIGE NU:

Patienter har det bedre i eget tøj

En undersøgelse lavet af to sygeplejersker på Aalborg Sygehus viser, at det er godt for velværen at skifte det hvide sygehusdress ud med sit eget tøj.

Lugten af sygehus, vi kender den alle. Den hænger på gangene, i opholdsstuerne og ikke mindst i tøjet. Men det er langt fra alle, der synes lige godt om de hvide hospitalsklude. Nogle vælger, at tage deres eget tøj på, mens de er indlagt. 

Eget tøj gør patienterne hurtigere raske, siger de selv.

Det er også det resultat, de to sygeplejersker, Tina Seidelin Rasmussen og Anita Tracey er kommet frem til gennem to års undersøgelse. 

- Noget af det vores undersøgelse viser er, at patienterne giver udtryk for, at de ikke just føler sig som en verdensstjerne, når de har det hvide patienttøj på. Det skræller personligheden af, siger sygeplejerske Tina Seidelin Rasmussen.

Der er dog stadig mange, der foretrækker det hvide patienttøj. Det er faktorer som rent tøj hver dag og løst og let tøj efter en operation, der gør udslaget. Det er helt op til patienterne selv, om de vil have bruge deres eget tøj, men noget tyder på, at lugten af sygehus fremover bliver mindre på Aalborg Sygehus.

- Efter vores undersøgelse er vi blevet mere opmærksomme på at tilbyde patienterne deres eget tøj. Og nu da vi ved, at det har en sundhedsvirkning, tror jeg at der er flere der vil gå i deres eget tøj, siger sygeplejerske Anita Tracey.

Hvad der fremover bliver mode på Aalborg Sygehus er op til patienterne selv.