Patienter i Mou sikret lægehjælp

Region Nordjylland har forlænget en midlertidig aftale om behandling af 600 patienter i Mou. Der er endnu ikke fundet en permanent løsning. Lægerne i området ønskede tredobbelt honorar, men det vil Regionen ikke betale.

<b>Læge på pension</b>
Patienternes læge har siden foråret været sygemeldt og 1. november går lægen på pension.
Region Nordjylland har forsøgt at finde en læge i lokalområdet, der på permanent basis, vil overtage de 600 patienter i Mou, men ingen læger har vist interesse. Regionens havde blandt andet givet tilbud til en sygeplejerske, der kunne aflaste lægen.

- De få læger i området viste i første omgang interesse for at overtage de cirka 600 patienter. Men de ville gøre det til tredobbelt ydelseshonorar. Vi vil have løst problemet, men det skal ikke løses ved at betale ekstra honorarer til lægerne, siger Charlotte Larsen, kontorchef i praksissektoren i Region Nordjylland.

- Vi vil samtidig ikke belaste lægerne yderligere i området, så derfor mener vi, at sagen skal løses ved enten at øge lægekapaciteten i praksis eller tilføre anden arbejdskraft, så lægerne bliver i stand til at øge antallet af patienter i de eksisterende praksis, siger Charlotte Larsen.

<b>Stilling opslås/midlertidig forlængelse</b>
Fra 1. november bliver den ledige praksis opslået bredt.
Region Nordjylland har derfor sammen med lægernes organisation i Nordjylland forlænget en midlertidig aftale om, at patienterne kan blive behandlet hos udvalgte læger. Lægerne har samtidig forpligtet sig til at deltage i arbejdet med at finde en permanent løsning.

- Jeg forventer, at vi vil finde en god løsning for de berørte patienter. Indtil da er patienterne fortsat sikret lægehjælp, siger Anton Kirk Toft, regionsrådsmedlem og medlem af samarbejdsudvalget, hvor læger, region og kommuner deltager.

<b>Situationen ikke ændret</b>
Samarbejdsudvalget har diskuteret sagen på deres seneste møde, og de to regionsrådsmedlemmer Anton Kirk Toft og Per Nielsen mener begge, at patienterne fortsat er sikret lægehjælp, som de har været siden lægen i Mou blev sygemeldt i foråret.

- I teorien er patienterne nu ikke tilknyttet deres egen læge. Men situationen for patienterne er ikke meget anderledes end den de har været i siden foråret. Patienterne kan fortsat komme til lægen, og vi vil gøre meget, for at patienterne bliver tilknyttet egen læge igen, siger Per Nielsen.

Forlængelsen af den midlertidige aftale gælder i seks måneder.