LIGE NU:

Patienter kræver flere muligheder

En nordjysk kvinde har forgæves forsøgt at få alternativ smertebehandling.

Den smerteplagede Eva Hartmann Mortensen er langt fra den eneste nordjyske patient, der har kigget sig omkring efter alternative behandlingsmuligheder. Forleden fortalte hun på TV2/Nord om hvordan en smertebehandling i Tyskland erstattede et dagligt smertehelvede med leg med hunden og i det hele taget langt større bevægelsesmuligheder i hverdagen.

- Vi oplever, at patienterne er mere krævende. De har jo mulighed for at undersøge mulighederne på nettet, og når de så finder andre behandlingsmuligheder, som vi ikke tilbyder, synes de, at det er os, der har fejlet, siger Tove Nilsson, der er cheflæge på Aalborg Sygehus.

Men patienterne skal ikke forvente, at Aalborg Sygehus aktivt hjælper dem med at finde eller finansiere andre behandlinger end dem, det danske sygehusvæsen tilbyder.

- Vi henviser kun folk til behandlinger, som er veldokumenterede. Det er primært kræftpatienter, som bliver henvist til behandlinger i udlandet, siger cheflægen.

Hun afviser at kommentere den konkrete smertebehandling, som Eva Hartmann Mortensen har modtaget, da hun ikke ved, hvad den rummer.

- Men helt generelt spiller det psykologiske jo en rolle. Patienterne vil gerne tro på, at en dyr behandling giver et resultat.

Så det handler i virkeligheden om, at tro kan flytte bjerge?

- Et stykke hen ad vejen, ja, siger Tove Nilsson.