LIGE NU:

Patientforeningen versus Region Nordjylland

Kampen mellem Patientforeningen og Region Nordjylland raser videre. I dag onsdag, har Patientforeningen sendt et åbent brev til Ulla Astman og Per Christiansen.

politianmeldt
Patientforeningen politianmeldte tidligere Region Nordjylland, med anklager om, at de bryder sundhedsloven, fordi patienter på venteliste ikke får en dato for, hvornår de kan komme i behandling.

Ulla i TV2/Nord
Ulla Astman, formand for Region Nordjylland sagde tirsdag aften i TV2/Nord, at det er ikke muligt på nuværende tidspunkt, at give en dato.

Nu får de besked
Men om senest tre uger vil patienterne få besked fra Region Nordjylland, siger hun.
Hun havde håbet på at Patientforeningen i stedet for politianmeldelsen, havde etableret en dialog i stedet for at gå til et så drastisk skridt som at politianmelde.

Åbent brev
Nu svarer Patientforeningen så på Ulla Astmans kommentarer i nedenstående Åbent brev:

Man ligger som man har redt

Kære Ulla Astmann og Per Christiansen,

Af pressemeddelelser fra Region Nordjylland og udtalelser til pressen som følge af, at vi i PATIENTFORENINGEN har valgt at anmelde regionen og det samlede Forretningsudvalg til politiet for overtrædelse af Sundhedslovens § 90, fremgår det, at I stiller Jer uforstående overfor fremgangsmåden, og at I ikke forstår, at vi ikke har rettet direkte henvendelse til Jer.

Det er jo ikke os I skal tale med, det er PATIENTERNE - de patienter hvis rettigheder I groft tilsidesætter ved ikke at overholde loven. Når en region og dens Forretningsudvalg kan tillade, at der udsendes ulovlige breve til patienterne, er vi som patientforening "tvunget" til at reagere.

Vi valgte så at skride direkte til politianmeldelse, da vi er bekendt med, at regionen fra flere sider tidligere var blevet gjort opmærksom på, at det var i direkte modstrid med loven, når man ikke oplyser patienterne en konkret tid for behandling - og dermed samtid afskærer syge mennesker en lovbestemt ret til at søge behandling på et andet sygehus eller privathospital i Danmark eller EU.

En anden udtalelse som er faldet os for brystet er, at I henviser til, at det udvidede sygehusvalg formodentligt bliver suspenderet til oktober. Ja, det ser desværre sådan ud, men som loven er her og nu, så består behandlingsgarantien altså endnu - og den SKAL overholdes, uanset om der i forsommeren har været en konflikt eller ej!

Som politiker og embedsmand er det Jeres pligt at tilse, at borgernes rettigheder og lovens bestemmelser overholdes. Mange af de patienter der den seneste tid har henvendt sig til os er rådvilde og frustrerede, tillige med deres sygdom/lidelse skal de nu også pludselig kæmpe for deres ret, hvilket de ikke orker - derfor kommer PATIENTFORENINGEN på banen.

Som I sikkert har bemærket, er Patientforeningen Danmark nu også kommet frem med offentlig kritik af Region Nordjylland. Det er således landets to eneste patientforeninger uden specifikke særinteresser, der går i rette med Jeres forvaltning.

Udover at gældende praksis i regionen er i modstrid med loven, finder vi det uværdigt og vurderer det som værende økonomisk kassetænkning, når man forsøger at fastholde patienterne i det regionale behandlingstilbud. Hvorfor har I ellers så travlt med at henvise til en formodentlig kommende lovændring?

Med venlig hilsen
PATIENTFORENINGEN

Villy O. Christensen
Næstformand

25_seconds

play Danmarkspremiere: Teater sender premiereforestilling live til flere tusinde

wohlgemuth teaser vff

play To spillere fra Vendsyssel FF tog til Dubai – nu er de smittet med coronavirus

def_thumb,50_percent

play Salgsvideo går viralt: Nordjysk musiker forsøger at sælge gammelt orgel

80_percent

play Nordjyske piloter drager mod Kreta på mission

25_seconds

play Danmarkspremiere: Teater sender premiereforestilling live til flere tusinde

wohlgemuth teaser vff

play To spillere fra Vendsyssel FF tog til Dubai – nu er de smittet med coronavirus

def_thumb,50_percent

play Salgsvideo går viralt: Nordjysk musiker forsøger at sælge gammelt orgel

Til forsiden

Til forsiden