Pelskonflikt nærmer sig afslutning

Konflikten mellem fagforbundet 3F og pelsvirksomheden Danpels ved Aars nærmer sig en afslutning. Det står klart efter at virksomhedens ledelse og 3F i dag mødtes til forhandlinger.

Et positivt møde - dog uden overenskomst. Sådan kan man vist bedst opsummere mødet mellem Danpels.dk og fagforbundet 3F i dag.

- Efter man bliver tvunget til truget, som vi er blevet, og det i starten var lidt anspændt, synes jeg egentlig, at vi fik løsnet fornuftigt op, siger Franz Struntze, direktør i Danpels.dk, ovenpå dagens møde.

Virksomheden er i den forgangne uge blevet kraftigt kritiseret af fagforbundet 3F, der blandt andet har langet kraftigt ud efter løn- og arbejdsforhold for virksomhedens østeuropæiske ansatte. Hos fagforbundet er holdningen nemlig klar:

- Er man ansat i Danmark, er det på danske løn- og arbejdsvilkår!

Sådan siger faglig konsulent 3F Midtfjord, Niels Sørensen, i dag til TV2/Nord. Kravet ser nu altså ud til at blive mødt af ledelsen hos Danpels.dk, der udover at være storleverandør til auktionshuset Kopenhagen Fur, også er Danmarks største minkpelseri.

- Vi havde en rigtig god og konstruktiv dialog med Danpels og specielt Franz Struntze og blev præsenteret for nogle af de udfordringer, som virksomheden har, siger Niels Sørensen.

Grunden til at aftalen om en overenskomst ikke blev endeligt lukket allerede i dag er nemlig, at Danpels først skal have styr på de økonomiske konsekvenser af en overenskomstaftale.

- Nu har vi fået fire dage til at finde ud af, hvad det betyder økonomisk for virksomheden. Så vi skal have arbejdshandskerne på sammen med vores revisor, siger Franz Struntze, direktør i Danpels.dk

Parterne forventes at indgå overenskomstaftale ved et møde på fredag.


Seneste nyt

fra Nordjylland