Penge på vej til nordjyske ildsjæle

Syv nordjyske projekter får støtte af Realdanias ildsjælekampagne.

Syv nordjyske projekter får nu støtte af Realdanias ildsjælekampagne. Med kampagnen til byggeriets ildsjæle ønsker Realdania at bakke op om frivillige kræfter. Gennem to ansøgningsrunder har det været muligt at søge om støtte til at gøre sin idé til virkelighed.

Ikke mindre end 218 ildsjælegrupper meldte sig på banen i kampagens anden ansøgningsrunde, og med bistand fra et fagligt rådgiverpanel har Realdania nu udvalgt de i alt 36 projekter på landsplan, som samlet modtager 12 mio. kr. i støtte til realisering. Syv af dem er nordjyske. Her kan nævnes et projekt i Lønstrup, hvor lokale borgere vil renovere byens historiske sommerbiograf, og en sammenslutning af fiskere og aktive borgere vil skabe et nyt kulturelt mødested på stranden.

I Sillerslevs tomme købmandsbutik i Morsø Kommune vil frivillige kræfter skabe galleri og hobbycafé. Og i Vrensted ved Hjørring vil en gruppe ildsjæle skabe et nyt samlingssted i byen med udgangspunkt i den nedlagte skole.

Alle projekter er drevet af passionerede mennesker, og hver på deres måde skaber de fysiske forbedringer, nye mødesteder og bedre livskvalitet i lokalmiljøerne.

Om de udvalgte nordjyske projekter:

· Egnsmuseet Simons Raaling i Aalbæk skal have tilføjet en ny udstillingsbygning, som kan rumme museets genstande og det stigende antal besøgende.

· Ildsjælene bag Egnssamlingen i Tranum ønsker at renovere og indrette den gamle lade til arbejdende værksted.

· På Sydøstmors vil lokale ildsjæle bevare en klassisk købmandsgård på kommercielle vilkår.

· I Sillerslevs tomme købmandsbutik vil frivillige kræfter omdanne bygningen til bl.a. galleri og café.

· I Vrensted ved Hjørring vil engagerede borgere skabe et nyt samlingssted i den lukkede skole.

· I Lønstrup skal strandens spilhus omdannes til udstilling og madpakkehus.

· Lønstrups lokale sommerbiograf og kulturhus skal renoveres.