Pengeregn fra Christian den Fjerdes Laug

For 11. år i træk, uddelte Fonden under Christian den Fjerdes Laug, tirsdag en række pengegaver til personer og organisationer. Fondsbestyrelsen har igen lagt vægt på det frivillige ulønnede arbejde til gavn for samfundets svage.

<b>En halv million</b>
Fonden uddelte en halv million kroner til mange forskellige organisationer og privatpersoner.

<b>Frivillige organisationer</b>
Eksempelvis modtog Hjernesagen i Aalborg, De Usynlige Handicap, Frivilligkorpset Aalborg Sygehus og Kamillus - Støtteforening for KamillianerGaardens Hospice, alle en donation til deres frivillige arbejde.

<b>25.000 til Team Øst</b>
Den største donation gik til arbejdet med unge i Aalborg Øst. Team Øst/Fokus på Unge modtog 25.000 kroner. Et par ildsjæle - en socialmedarbejder Nuuradin Hussein fra området og en politibetjent H.P. Olsen fra Nærpolitistationen i Aalborg Øst - arbejder med et antal unge af forskellig etnisk herkomst, der alle har været i kontakt med politiet og de sociale myndigheder.
TV2/Nord fulgte i øvrigt denne gruppe tidligere på året, på en tur til Norge sammen med Nuuradin Hussein og H. P. Olsen.

<b>Fondsbestyrelsen</b>
Fondsbebestyrelsen består af forfatter, tidligere kirkeminister Mette Madsen, administrerende direktør Ernst Trillingsgaard, Oldermand Peter Tage, administrator, laugsskriver Per Svensson samt tidligere borgmester i Aalborg Kommune Kaj Kjær som bestyrelsesformand.

<b>Christian den Fjerdes Laug</b>
Christian den Fjerdes Laug opstod i 1942 under Besættelsen, som en protest mod Besættelsesmagten Nazityskland.