LIGE NU:

Pensionister er guld værd

Det er ikke kun børnefamilier, der er attraktive for kommunerne. Pensionister med købekraft, er guld værd for de nordjyske borgmestre.

Trend ved Rønbjerg er blevet et sandt pensionistparadis. Omkring 200 pensionister er flyttet til området, hvor de bor året rundt og nyder deres otium i sommerhusene.

Ægteparret Per og Bodil Godsk er nogle af dem. Sidste år flyttede de fra Århus og bor nu permanent i deres sommerhus i Trend, som de har haft i sytten år. de kendte i starten ikke så mange, men det er de kommet til.

- Her er så dejligt. Jeg går til gymnastik i Overlade og går ture med venner. Vi befinder os rigtig godt her, siger Bodil Godsk.

Traditionelt har børnefamilierne været målgruppe for kommunernes tilflytningskampagner, men nu er det i lige så høj grad de aktive pensionister med købekraft, man vil tiltrække.

Ægteparret fra Århus nyder deres nye tilværelse i Trend, hvor de føler sig hjemme med udsigt til natur og rig mulighed for gåture ved vandet.

- Jeg forstår ikke, hvorfor man kalder det udkantsdanmark. Vi har boet i en storby, og jeg kan mærke den forskel, der er, siger Per Godsk.