Foto: TV2/NORD (Arkiv)

Pernille banket på plads

Nordjyske Pernille Vigsø Bagge, bliver nu banket på plads af sin partiformand, erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF), for sine udtalelser i Politiken.

Vilhelmsen irettesætter ordfører for kritik af regering SF's formand kritiserer sin uddannelsesordfører for at advare om regeringsindgreb i lærerkonflikt.

Til avisen advarer Pernille Vigsø Bagge, finansminister Bjarne Corydon (S) mod at iværksætte et regeringsindgreb over for lærernes overenskomster, der ifølge hende ensidigt favoriserer kommunale interesser.

Og den kritik har fået Annette Vilhelmsen til at fare i blækhuset.

- Jeg synes ikke, det var særlig smart, at SF's ordfører udtalte sig om de igangværende forhandlinger på folkeskoleområdet. Det burde hun ikke have gjort. Jeg vil heller ikke selv kommentere på de igangværende forhandlinger, netop fordi de er igangværende, siger hun i en skriftlig udtalelse.

Regeringens holdning er ifølge Vilhelmsen klar: Vi afventer, hvad der sker i forligsinstitutionen. Vi vil have gennemført regeringens folkeskolereform, slår Annette Vilhelmsen fast.

Vigsø Bagges melding strider mod normal praksis ved faglige konfliktsituationer, hvor de politiske partier i respekt for den danske aftalemodel afstår fra at kommentere konflikten, mens den står på.

Fredag formiddag mødtes Kommunernes Landsforening og Danmarks Lærerforening i Forligsinstitutionen, men allerede nu forbereder regeringen sig på et eventuelt indgreb i striden om lærernes arbejdstidsregler.