LIGE NU:

Peter Hvid Jensen trækker sig fra Danmarks Radios bestyrelse

I forlængelse af den eksterne revisionsrapport om Danmarks Radios økonomi og udflytning til Ørestaden, har Radikale Venstres medlem af bestyrelsen, Peter Hvid Jensen, besluttet at trække sig.

- Efter at have læst revisionsrapporten og sovet på det, har jeg besluttet at træde ud af Danmarks Radios bestyrelse, siger Peter Hvid Jensen i en pressemeddelelse.

Peter Hvid Jensen påpeger, at han i høj grad, blandt andet via en lang række kritiske spørgsmål i bestyrelsen, har forsøgt at få rede på økonomien i forbindelse med Danmarks Radios udflytning til Ørestaden, men understreger samtidig:

- Bestyrelsen har et objektivt ansvar, og det har jeg naturligvis også som medlem af bestyrelsen. Af hensyn til det videre arbejde i bestyrelsen og til gavn for Danmarks Radios fremtid, er det bedst, at tiden ikke skal bruges på endeløse diskussioner om skyld og ansvar, men at bestyrelsen fuldt og helt kan koncentrere sig om Danmarks Radios fremtid.

Peter Hvid Jensen tilføjer, at han har været meget glad for arbejdet i Danmarks Radios bestyrelse og understreger, at han har fuld tillid til den nuværende direktion under Kenneth Plummer.

- Det er en ansvarlig beslutning Peter har truffet, og jeg håber, det kan bane vej for, at Danmarks Radio kan begynde at se fremad, siger Radikale Venstres medieordfører, Simon Emil Ammitzbøl.