Piger skal lokkes i trøjen

Kvinder i forsvaret er en mangelvare. I dag holdt Forsvaret inspirationsdag på Flyvestation Aalborg for at lokke kvinderne til.

Blot 16 procent af Forsvarets ansatte er kvinder - og kun 6,5 af de danske soldater er af hunkøn. Det tal kan hæves, hvis blot kvinderne får øjnene op for forsvarets mange muligheder, mener én af de kvinder, der har valgt en militærkarriere.
- Mange kvinder er jo utrygge ved, om de kan klare den fysiske del. Men det er jo ikke alle, der skal være kampsoldater. Der er også mange andre muligheder, siger Claudia Læssøe, kaptajn ved Flyvevåbnet, og henviser dermed bl.a. til de mange job i Forsvarets administration.
For at få pigerne itl at kigge i retning af den grønne eller blå uniform - afhængig af hvilket værn, de foretrækker - havde Forsvarets rekruttering inviteret til inspirationsdag, der blandt andet bød på foredrag med kvindelige rollemodeller og en opvisning med Sikorsky-helikopteren. De 55 fremmødte var generelt positive overfor at melde sig til værnepligten, der er frivillig for kvinder.
- Fire måneders værnepligt er helt sikkert en god ballast at have i bagagen, siger Pernille Zinck Andersen fra Aalborg, der klar til en tørn i trøjen.
I alt har Forsvaret 23500 ansatte.

Forsiden lige nu