Piratsikrede skibe fra Frederikshavn

Vestergaard Marine Service i Frederikshavn har som en af de eneste danske virksomheder erfaring med piratsikring af forskellige skibstyper.

I 2010 blev flere personer taget som gidsler på havet end i noget andet år, hvor pirateri er blevet registreret.

Og i løbet af sidste år blev 53 skibe kapret på verdensplan, heraf 49 ud for Somalias kyst. 

Det vil det nordjyske firma lave om på ved at piratsikre skibene. Vestergaard Marine Service kan sammen med ejeren sammensætte en pakke, som er tilpasset det enkelte skib og den specifikke opgave.

- Et eksempel på et sådant projekt havde vi i efteråret, hvor vi fik en opgave ind på et norsk supplyskib. Her etablerede vi blandt andet et sikkerhedsrum, hvorfra besætningen kan bevare kommandoen over skibet, fortæller adm. direktør for Vestergaard Marine Service, Morten Vestergaard.

Det danske skib Esbern Snare, der ligger i Frederikshavn, når det er hjemme, deltager i Natos Operation Ocean Shield ved Afrikas Horn. Skibet har mødt pirater under sejladsen.

-Vi er ikke i tvivl om, at der er et behov for piratsikring af danske fartøjer. Vestergaard Marine Service kan udføre den slags installationer, også under sejlads, i samarbejde med rederiets sikkerhedschef eller eksterne konsulenter, siger Morten Vestergaard.

Forsiden lige nu