Foto: TV2/Nord

Placering af Psykiatriens Hus splittede byråd

Psykiatriens Hus skal ligge i Aars, men hvor? Byrådet i Vesthimmerlands Kommune afgjorde det torsdag med mindst mulige flertal.

Først skulle det afgøres om Farsø, Løgstør, eller Aars skulle være hjemby for det kommende Psykiatriens Hus. Den kamp vandt Aars, og så skulle man tro at placeringen var på plads. Men nej. I Aars var der først fire mulige placeringer og nu har byrådet valgt. Med mindst mulige flertal.

Valget faldt på auktionshallerne ved Dyrskuevej i byen. Det var ikke den mulighed Økonomiudvalget og borgmester Knud Kristensen (K) støttede, men med et flertal på 13 byrådsmedlemmer endte det sådan.

Den anden mulighed var byens stadion ved Lyngsøvej som Økonomiudvalget stemte for onsdag og som havde opbakning fra borgmester Knud Kristensen (K).

Den valgte løsning de gamle markedshaller ved Dyrskuevej. De skal købes og nedbrydes, men løsningen havde opbakning. Blandt andet fra Palle Jensen (S) der er formand for Sundhedsudvalget.

- Vælger man fodboldbanen vil det udløse at man skal flytte klubhuset og det synes jeg er en skør udgift at pålægge kommunen i de kommende år, siger Palle Jensen og afslører at han også er bekymret for, at hvis man vælger den model, sætter man uforvarende gang i projektet Aars Vest.

- Psykiatriens hus kan ligge fantastisk begge steder, men jeg synes, vi lader en bold rulle, hvis vi sætter gang i den ude på fodboldbanen.

Det afviste borgmester Knud Kristensen dog. Aars Vest har lange udsigter.

- Jeg tror, der er byrådsmedelemmer der er nervøse for at vi pludselig skriver en check på 500 millioner til at realisere Aars Vest, men det er ikke tilfældet, lover borgmesteren.

- Det er jo en plan, der skal køre over 15 år.