Placering af rensningsanlæg kritiseres

[size=2]Naboerne til et nyt stort rensningsanlæg ved Als vil have en ny høringsfase inden det vedtages. For mindre end tre måneder siden blev den alternative placering ved Øster Lovnkær offentliggjort og om 14 dage kan det være vedtaget, uden en selvstændig høringsfase. Naboerne føler sig røvrendt. [/size]

Naboerne i Øster Lovnkær er utrygge. De frygter at et nyt stort rensningsanlæg vil ødelægge det naturskønne område

- Det er er vi absolut ikke særlig begjestrede for, det er synd at sige, siger Gitte Overgaard, der kommer til at bo nabo til anlægget.

Siden den første placering af rensningsanlægget ved Buddum blev skrottet og den nye placering ved Øster Lovnkær offentliggjort, har det taget Mariagerfjord Kommune 2½ måned at vedtage et kommuneplantillæg.

- Det er ikke lang tid. Vi har ikke rigtig haft mulighed for at stille spørgsmål til projektet, endsige blive hørt, siger Gitte Overgaard.

Derfor vil naboerne have mere tid til at give deres besyv med.

- Jeg synes det er på sin plads, at vi får en ny høringsperiode, Gitte Overgaard.

Det afviser formanden for kommunens Teknik- og Miljøudvalg.

- Løbet er kørt, når det angår placeringen af anlægget, siger Preben Christensen (Soc.dem.), Formand, Teknik- og Miljøudvalget, Mariagerfjord Kommune.

Naboerne får dog en chance mere, når lokalplanen for anlægget kommer i høring. Men umiddelbart virker politikerne til at være svære at rokke.

- Vi har fundet den bedste mulige placering og Miljøcenter Århus er enige med os i at placeringen ved Øster Lovnkær er passende, siger Preben Christensen.

Miljøcenter Århus havde egentlig nedlagt veto, fordi rensningsanlægget placeres indenfor kystnærhedzonen, men det veto er netop trukket tilbage.

- Det er ikke sådan at vi vil skæmme udsigten set fra kysten. Vi mener ikke der er noget problem. Vi mener faktisk det er en rigig god placering, siger Preben Christensen.

- Jeg synes det er besynderligt, at det kan lade sig gøre at bygge et stort rensningsanlæg. Netop på et sted hvor ingen landmænd kunne få lov til at bygge noget som helst, siger Gitte Overgaard, mens hun ryster på hovedet.

Forsiden lige nu