LIGE NU:

Plastikrør vil kunne give Lønstrup 10 km sandstrand

Poul Jacobsen fra Skagen Innovationscenter (SIC) har igen skabt røre hos borgerne i Lønstrup.

Han lover Lønstrup en 10 kilometer lang sandstrand inden for få år, hvis han kunne få lov endnu en gang at stikke sine trykudligningsrør ned i sandet, tilføje 750 kubikmeter sand og ikke mindst at fjerne de eksisterende høfter ved Lønstrup.

-Man får en 40 meter bred sandstrand fra Maarup Kirke og op nord for Nørlev Strand, lyder det konkrete tilbud fra Poul Jacobsen.
-Nej tak, siger formanden for Kystfiskerne og Turistforeningen i Lønstrup, Svend Bjørnager.
-Vi har bygget det hele op på sandfordring og høfter, og det, ved vi, virker. Vi ønsker ikke at være et eksperiment for Poul Jacobsen, siger Svend Bjørnager, der blandt andet henviser til tidligere forsøg ved Maarup Kirke, hvor trykudligningsrørerne ifølge ham ikke virkede.
Hjørring Kommune stoppede sidste år da også fuldstændigt samarbejdet med Poul Jacobsen efter en række uoverensstemmelser ved Lønstrup og i Nørlev, men Skagen-opfinderen er nu kommet ind i varmen hos Kystdirektoratet, og trafikminister Flemming Hansen (Kons.) har bevilleget penge til et tre-årigt videnskabeligt forsøg på en strækning ved Hvide Sande.
Forsøget afsluttes i starten af 2008, men allerede onsdag er Poul Jacobsen klar til at sælge sit budskab om, at det er en gammeldags og ikke-brugbar løsning at fortsætte med sandfordring og opsætte høfter i forsøget på at bevare kyststrækninger.
Det sker, når Folketingets trafikpolitikere tager på tur til blandt andet Lønstrup for at se nærmere på kystsikring og kystsikringsmetoder.
Svend Bjørnager ser med stor alvor på naturens barske vilkår i og omkring Lønstrup og ser gerne Poul Jacobsens rør-metode afprøvet.
Det skal bare ikke ske i Lønstrup.
- Vi ønsker ikke at spille hasard med kysten her, og Jacobsens rør har endnu ikke overbevist mig om, at det hjælper, siger Svend Bjørnager, der har meget svært ved at tro, at 30 plastikrør vil kunne få Vesterhavet til at tage hensyn til kysten i Lønstrup.
Det nordjyske folketingsmedlem Bjarne Laustsen (Soc.dem) er ligesom flere andre politikere i tvivl om, hvorvidt rørene virker, men han mener, SIC skal have en chance.
- Måske er Poul Jacobsen en skør mand med en skør ide, men den eneste måde vi kan finde ud af det på, er at give ham lov til at lave et lukket forsøg et sted. Så må vi se ud fra den dokumentation, der kommer deraf, om det er vejen frem, siger Bjarne Laustsen.

def_thumb,50_percent

play Nedlukning i 'Gaden' har reduceret vold markant: Borgmester afviser at lukke festen tidligere

gudstjeneste thumb

play Se med: Frihedsgudstjeneste fra Budolfi kirke

20200925-111901-L-1920x1920we

Kraftige regn- og tordenbyger rammer dele af Danmark søndag aften

Casper Steinfath_Kattegat_Start Web Credits Jakob Gjerluff Ager (8)

gallery Vil krydse Kattegat med padletag: Casper fra Klitmøller på jomfrutur

def_thumb,50_percent

play Nedlukning i 'Gaden' har reduceret vold markant: Borgmester afviser at lukke festen tidligere

gudstjeneste thumb

play Se med: Frihedsgudstjeneste fra Budolfi kirke

20200925-111901-L-1920x1920we

Kraftige regn- og tordenbyger rammer dele af Danmark søndag aften

Til forsiden

Til forsiden